Skip to content
Wie is Rebecca de Bruyn
Rebecca-de-bruyn-schrijfster

Rebecca de Bruyn

Rebecca de Bruyn (Rotterdam 2-2-1966) schrijft al wat haar gevoelspad kruist op. Om zoals ze zegt, ruimte om haar heen te creëren. Schrijven voelt voor haar als ademen. Een natuurlijk proces wat bijna niet te sturen valt.

Van jongs af aan

Al van jongs af aan geeft Rebecca zich over aan de pen in haar hand. Korte verhalen, gedichten en indruk- wekkende gebeurtenissen vertrouwt ze aan het papier toe. En met haar debuut In mijn schoot geworpen ook aan de wijde wereld.

Ooit een keer een eigen boek

Na de middelbare school besloot ze de familietraditie voort te zetten en ook het bloemenvak in te gaan. Wat leidde tot een eigen bloemenwinkel. Want dat ze iets creatiefs met haar leven wilde doen wist ze al van jongs af aan. Daarnaast was en is lezen een favoriete bezigheid.  Een droom: “Ooit een keer een boek in mijn boekenkast te zien staan met mijn naam als auteur erop’”, bleef hangen tussen opgroeiende kinderen en werk.

De schrijversacademie

Maar nadat haar twee kinderen het huis uit waren besloot ze het schrijven serieus te gaan benaderen. Ze meldde zich aan bij de schrijversacademie. En toen een indrukwekkend gebeurtenis (haar dochter maakte haar oma) haar overviel, besloot ze deze fase in haar leven aan haar eerste boek toe te vertrouwen. Hierin beschrijft zij eerlijk, ontroerend en soms ook hilarisch de gevoelens en gedachten opgeschreven die haar overvielen van het prille begin, toen ze op de hoogte werd gebracht van haar dochters plan om zwanger te worden, tot de geboorte van haar kleinkind.

Rebecca is een verhalenvertelster op de vierkante centimeter, dicht bij haar maar ook herkenbaar dichtbij voor de lezer. Daarnaast durft ze zichzelf niet te serieus te nemen en blijft ze oprecht. Met dit verhaal laat Rebecca haar droom tot leven komen.

Ik ben geboren tussen de bloemen, misschien dat ik daarom graag alles in geuren en kleuren vertel.

Ik ben geboren tussen de bloemen, misschien dat ik daarom graag alles in geuren en kleuren vertel.